tekstbureau groningen Tekstbureau Smale Schrijft tekstbureau smale schrijft
Tekstbureau Smale Schrijft Curriculum vitae Jan Smale Referenties Informatie Nieuws
Tekstschrijver Jan Smale
Portfolio tekstschrijver Jan Smale Diensten en specialismen Werkwijze tekstschrijver Jan Smale Klanten van Smale Schrijft Contact met Smale Schrijft Groningen

Curriculum vitae Jan Smale

Werkgever: Dienst Sociale Zaken en Werk (SOZAWE) gemeente Groningen

Functie: communicatiemedewerker

Periodes: maart-december 2004 en april-oktober 2005 (in totaal anderhalf jaar)

Als zelfstandige

Mijn eerste klussen voor de communicatie-afdeling van SOZAWE deed ik onder de vlag van Tekstbureau Smale Schrijft. Dit beviel wederzijds zo goed, dat ik een tijdelijke baan bij de afdeling accepteerde. Ook na mijn detacheringsperiodes schakelde 'Bureau Communicatie' mij nog vaak in. Als zelfstandig tekstschrijver heb ik voor SOZAWE flyers en folders geschreven en herschreven. Daarnaast heb ik artikelen geschreven voor het personeelsblad ‘Close UP’ en heb ik de eindredactie van dit blad gedaan.

Gedetacheerd

Net als bij de dienst OCSW heb ik bij de sociale dienst tweemaal de communicatie-afdeling versterkt. Ik schreef artikelen voor en deed de eindredactie van het personeelsblad ‘Close UP’. Voor de gemeentelijke personeelskrant de ‘Dienstbode’ interviewde ik collega’s over hun baan of project. Daarnaast schreef ik voor de uitgaven ‘WeerWerk Zaken’ (gericht op relaties van stichting WeerWerk), ‘WeerWerk Nieuws’ (gericht op klanten van WeerWerk) en ‘joUW KRANT’, de algemene klantenkrant van SOZAWE. De bij het artikel te plaatsen foto nam ik meestal zelf.
Verder schreef ik bij SOZAWE folders, advertentieteksten, brieven, nieuwsbrieven, persberichten en artikelen en nieuwsberichten voor de ‘Stadsberichten’, de wekelijkse informatiepagina’s van de gemeente Groningen in de Groninger Gezinsbode.
Voor intranet maakte ik vaak een ‘berichtje + foto’ en voor de gemeentelijke website heb ik menustructuren en pagina’s gemaakt.
Ik deed bij SOZAWE ook de eindredactie van de wekelijkse nieuwsbrief. Vast onderdeel hierin was het door mij geschreven verslag van de ‘terugkoppeling’ door de directie aan de managers.
Zowel bij SOZAWE als OCSW was ik lid van de projectgroep Stad en Stadhuis, een project om de dienstverlening aan burgers te verbeteren. Ik heb bij beide diensten de interne promotie verzorgd voor een actieweek ter verbetering van de schriftelijke en telefonische bereikbaarheid van de gemeente.
Tenslotte heb ik bij de sociale dienst de communicatie verzorgd rond de samenvoeging van de Groningse Kredietbank (GKB) en Bureau GeldZorg tot GKB. Ik heb toen ook de complete folderlijn van de GKB herschreven.

Terug naar cv >


Tekstbureau Smale Schrijft Portfolio tekstschrijver Jan Smale Diensten en specialismen Werkwijze tekstschrijver Jan Smale Klanten van Smale Schrijft Contact met Smale Schrijft Groningen Curriculum vitae Jan Smale Referenties Informatie Nieuws