tekstbureau groningen Tekstbureau Smale Schrijft tekstbureau smale schrijft
Tekstbureau Smale Schrijft Curriculum vitae Jan Smale Referenties Informatie Nieuws
Tekstschrijver Jan Smale
Portfolio tekstschrijver Jan Smale Diensten en specialismen Werkwijze tekstschrijver Jan Smale Klanten van Smale Schrijft Contact met Smale Schrijft Groningen
persberichten nieuwsbrieven verslagen

Curriculum vitae Jan Smale

Werkgever: gemeente Vlagtwedde

Functie: communicatiemedewerker

Periode: april 2007-augustus 2007 (vier maanden)

In Sellingen, de hoofdplaats van de gemeente Vlagtwedde, werkte ik als interim-communicatiemedewerker. Ik verving een fulltimer, maar ik werkte parttime. Mijn twee collega’s bij de afdeling communicatie werkten ook in deeltijd. Halverwege mijn periode bij de gemeente Vlagtwedde vertrok een van hen naar een andere werkgever. Ik ben toen meer uren gaan werken, van 20 naar 27 uur. Vanaf dat moment verving ik in minder dan drie-en-een-halve werkdag anderhalve fte. Toch zorgde ik er voor dat het belangrijkste werk gewoon gedaan werd.

Communicatie rond beperking openingstijden publieksbalie burgerzaken

Toen ik nog maar net aan mijn detachering in Sellingen begonnen was, zag de gemeente Vlagtwedde zich genoodzaakt de openingstijden van de publieksbalie burgerzaken te beperken. Al snel nadat hiertoe besloten was, gingen de nieuwe openingstijden in. Inwoners van Vlagtwedde die ’s middags iets bij burgerzaken wilden regelen, konden dit alleen nog op woensdag doen. De openstelling op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag kwam te vervallen. Het loket bleef wel iedere ochtend geopend, en op woensdagavond.
Ik zorgde er natuurlijk voor dat deze wijziging zo snel mogelijk werd doorgevoerd op de website van de gemeente, schreef een duidelijk nieuwsbericht voor de gemeentelijke informatiepagina in het lokale huis-aan-huisblad de Ter Apeler Courant en liet de entree van het gemeentehuis beplakken met een deursticker met de nieuwe openingstijden.
Doordat ik in het gemeentehuis vlakbij de centrale balie zat, kon ik goed merken dat veel inwoners van Vlagtwedde niet van de wijziging op de hoogte waren. Sommige klanten die aan de balie ontdekten dat zij voor niets naar Sellingen waren gereden, raakten hierover geïrriteerd. Daarom liet ik een flyer met de nieuwe openingstijden maken, zodat de receptioniste aan klanten in ieder geval de juiste openingstijden kon meegeven.

Verder stond ik in Sellingen de pers te woord en schreef ik persberichten, brieven en advertentieteksten. Ik begeleidde de totstandkoming van drukwerk en verzorgde de
eindredactie van de gemeentelijke informatiepagina ‘Tussen Klooster en Vesting’ in de Ter Apeler Courant.

In 2007 vierde Sellingen het 1150-jarig bestaan. Voor een speech door burgemeester Broertjes dook ik op de stoffige zolder van het gemeentehuis in de lange geschiedenis van het dorp. Met behulp van knipselmappen en een standaardwerk over de geschiedenis van de streek Westerwolde lukte het me om in korte tijd een aantal historisch verantwoorde en samenhangende bouwstenen voor de toespraak te leveren.

Met Koninginnedag wilde de burgemeester voor de gedecoreerden in de gemeente iets speciaals doen. Zij werden uitgenodigd op het gemeentehuis voor een aubade door de lokale muziekvereniging. Voor dit evenementje heb ik de communicatie verzorgd.

Terug naar cv >


Tekstbureau Smale Schrijft Portfolio tekstschrijver Jan Smale Diensten en specialismen Werkwijze tekstschrijver Jan Smale Klanten van Smale Schrijft Contact met Smale Schrijft Groningen Curriculum vitae Jan Smale Referenties Informatie Nieuws